Κάπου στις ουράνιες σφαίρες οι κόρες του Δία και της Θέμιδος ,σφραγιζανε μια φωτεινή μερα του Αυγούστου την μουσική διαθήκη της Βίκυ Λέανδρος πάνω από την κούνια της, μ εκείνη να τις κοιτάζει, μαγεμένη με τα τεράστια καστανά της μάτια έτσι πού το μαγικό ραβδάκι χάραζε μια πορεία παραμυθένια, ένα δώρο, που τής χρωστούσε ίσως η ζωή.
Κι έτσι μια φορά κι έναν καιρό στην όμορφη Παλαιοκαστρίτσα τής Κέρκυρας, η Λάχεσις άνοιγει ένα μουσικό μονοπάτι καί ύστερα έναν δρόμο στο μικρό κοριτσάκι, πού στα δέκα της χρόνια ακολουθεί τους γονείς της στην Γερμανία. Σκοπός ή σταδιοδρομία του πατέρα της Λέανδρου Παπαθανασίου στην σύνθεση καί τό τραγούδι. Ήταν το 1959.
Αν και οι επιτυχίες του ήταν μεγάλες, αφού κάποια κομμάτια ερμηνεύτηκαν από τους Χ.Ιγκλεσιας, Ν.Ρουσο, Ν. Μούσχουρη, αποσύρεται για ν αφοσιωθεί στην μικρή του κόρη μέ την κιβωτό πού του δώρισαν ίσως...ψυθιριστα οι μοίρες των Ολυμπίων θεών.
Κι έτσι ένα όμορφο παραμύθι ξεκινάει για την Βίκυ.Αρχιζει μαθήματα κιθάρας, φωνητικής, μπαλέτο χορού.
Το 1965 ασχολείται επαγγελματικά με τό τραγούδι πού τό πρώτο της θα ηχογραφηθεί στην Γερμανία. Ευρύτερα γνωστή θα γίνει ύστερα από δύο χρόνια με το "L Amour ese Bleu" στο φεστιβάλ της Eurovision.
Ήταν μόλις 16 χρονών όταν κερδίζει το πρώτο βραβείο με το "Apres Toi" πού έγινε γνωστό παγκοσμίως εκτοξεύοντας τις πωλήσεις με εκατομμύρια singles.Κι έτσι το 1972 ξεκινάει την διεθνή της καριέρα.
Τα τραγούδια της κυκλοφορούν σέ όλες τις γλώσσες του κόσμου.Γαλλικα, γερμανικά, ιταλικά, ισπανικά, ελληνικά.
Στη ζωή της εμφανίζεται ο Ιβάν Ζησιαδης όπου το 1982 παντρεύονται κι αποκτούν έναν γυιο για να χωρίσει ύστερα από ένα χρονικό διάστημα.
Στην συνέχεια γνωρίζει τον Βαρόνο Ενο Φον Ρουφιν και τό 1986 παντρεύονται κι αποκτούν δύο κόρες.Βαρονη πια αποσύρεται το από τραγούδι για να μεγαλώσει τά τρία της παιδιά και να επανέλθει το 1995. Ύστερα από 19 χρόνια γάμου η Βαρόνη το λιμανιού όπως την αποκαλούν οι Πειραιώτες, χωρίζει.
Δεν σταματάει όμως, όμως όλο αυτό το διάστημα να έρχεται στην Ελλάδα, όπου έχει εγκαταστήσει το στρατηγείο της στη Καστέλλα, έτσι που οι στόχοι της είναι κι εκτός τραγουδιού. Η πολιτική.
Όλοι ήθελαν νά γνωρίσουν από κοντά αυτό το όμορφο κορίτσι με την εξαίσια φωνή, το πλατύ χαμόγελο, που όλες οι αγκαλιές του κόσμου ήταν ανοιχτές.
Όπως λέει η καριέρα έρχεται πρώτη, μετά η οικογένεια και ύστερα ο Πειραιάς.
Η Βίκυ Λέανδρος με την βελούδινη φωνή της, δίνει συναυλίες σ όλο τον κόσμο, οι δίσκοι της γίνονται χρυσοί, πλατινένιοι.Συνεργαζεται με την UNICEF. Οι βραβεύσεις πολλές. Θα τιμηθεί μέ τον Σταυρό του Τάγματος της Αξίας Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας τής Ευρώπης.
Το 2001 προτάθηκε υπουργός Πολιτισμού στο Αμβούργο και τό 2006 στο Βερολίνο. Βάζει υποψηφιότητα τό 2007, χωρίς επιτυχία.
Το κορίτσι που μεγάλωσε στον δρόμο των λουλουδιών, πλάι σ' έναν πατέρα που εκστασιασμενα η Βίκυ και οι συμμαθητές της μάθαιναν από εκείνον τα ελληνικά κάλαντα, που μεγαλώνοντας αναρριχήθηκε στον κόσμο τού παραμυθιού,να βρεθεί στ άδυτα της υψηλής κοινωνίας να γνωρίσει πολιτικούς ηγέτες, καλλιτέχνες και κάποια στιγμή να πει....Δεν είναι κακό να πέσεις στο κενό. Κακό είναι να μήν ξανασηκωθείς.
Η Βίκυ Λέανδρος πού έψαχνε μέ τά τραγούδια της, το μυστικό της καρδιάς της νά βρει, όταν η ζωή δεν σου γελά και στην μοναξιά, οι αναμνήσεις γίνονται ωραίες στιγμές ( δανείζομαι στίχους από τα τραγούδια της) για ένα αστέρι πού κρατάει στο χέρι, μια χαμένη αγάπη πού έφυγε καί την αποζητάει." Μια φορά κι έναν καιρό", " Πες μου πού πας", " Χωρίς ψυχή", " Η μικρή μας ιστορία", με γκρεμισμενους πύργους στη ζεστή αμμουδιά με κοχύλια, "Μου λείπεις", όταν πέφτουν οι σκιές κι αγιάτρευτη είναι η μοναξιά. " Πες μου την αλήθεια", κι ας είναι συμφορά κι ας είναι πικρή, τώρα η αγάπη είναι πια νεκρή. Λες πως μια μάγισσα κακιά μια χειμωνιάτικη βράδυα την πήρε την ζωή χωρίς καρδιά.
Μόνο που καμμιά μάγισσα κακιά δεν τόλμησε ν ακουμπήσει τ όμορφο παραμύθι τής ζωής της
Με την ιδιαίτερη καθαρια φωνή της που τα τραγούδια της στάζουν μια γλυκιά μελαγχολία, νοσταλγία, έρωτα, κατωρθωσε να γοητεύσει με την μουσική καί τούς στίχους μια ολόκληρη αθώα γενιά.
Η Βίκυ Λέανδρος θά μείνει το κορίτσι τών εφηβικών μας χρόνων, έτσι που γαλουχησε την νεολαία της εποχής της με ξένα τραγούδια, που διασκεύασε η ίδια στα ελληνικά.
Αναμνήσεις λοιπόν από την Βίκυ, μ ένα χαμόγελο κάνοντας πέρα τις κακές στιγμές.
ΕΛΊΖΑ ΚΑΣΤΑΝΗ.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου